Hvordan forberede deg på barnets første dag på skolen

Hvordan forberede deg på barnets første dag på skolen

Du ville ha funnet ut om den lille fikk skolestedet du håpet på. Nå er det på tide å planlegge for barnets første satsing på utdanningsverdenen. Datoen har blitt sirklet på kalenderen i flere måneder, og du har nervøst forventet den store dagen i evigheter. Barnets første dag på skolen har svingt seg raskere enn noen kunne forestille seg, og huset ditt vil uten tvil surre av en blanding av spenning, nysgjerrighet, bekymring og nerver – og det er bare foreldrene!

Vi har alle de samme bekymringene om at våre dyrebare små mennesker begynner på skolen – hva om de ikke får noen venner, eller hva om de hater det og ikke kan slå seg til ro? Det er bare normalt å være litt engstelig, men husk at selv om du kanskje føler deg trist over å gi slipp på barnets hånd på den første dagen, kan de chomping på litt for at deres neste store eventyr skal starte. Så tørk av tårene og la oss se på hvordan du best kan forberede deg på barnets første dag på skolen …

4 tips du må lese før barnet ditt begynner på skolen
Organisasjon
Hvis du løper rundt som en hodeløs kylling den første dagen på jakt etter uniform, PE -sett, papirer og lunsjbokser, vil ingen av dere ha den rolige starten du trenger. Pakk poser kvelden før og har alt klart til å gå. Det er en fin bindingsopplevelse å få den lille til å hjelpe deg med å pakke alt slik at de vet nøyaktig hva de har fått (og hvor), og du kan snakke alt gjennom dem om hvordan deres første dag kan være. Dette er en god mulighet til å sette nervene i siste øyeblikk til den ene siden med en foredrag og sjansen for at liten skal få noen bekymringer i siste øyeblikk fra brystet.

Navnelapper, etiketter, Navnelapper!
En del av organiseringen av prepping for ditt barns første dag på skolen er etiketter. En av hodepine i skolelivet er å miste eiendeler – og gjenstander vil uunngåelig komme på villspor. Oppfordre den lille til å ta eierskap til eiendelene sine ved å fjerne ting i blyantsaker og poser, og sørge for at de bruker sin egen navngitte Peg på skolen. Å merke klær, sko, stasjonære og bøker er noe av det første du trenger å gjøre for å sikre at ingenting går seg vill. Her på min navneselge har vi utviklet en rekke illustrasjoner, skrifter og farger for å sikre at merking er enkel, morsom og effektiv. Be barnet ditt velge et spesielt symbol eller et unikt bilde som lett kan gjenkjennes for å identifisere eiendeler lett i de fulle tidlige ukene når alles gjenstander kan se identiske ut. Vi anbefaler å starte med den (passende navngitte!) Startpakken.

Snakk med barnets lærer
Vend deg kjent med læreren og la dem få vite om noe som skjer hjemme som kan påvirke den lille i de første dagene og ukene på skolen. Å lette overgangen til en ny lærer er jevnere hvis du kjenner ham/henne og du snakker om ham/henne ofte i forkant av barnets første dag på skolen. Forhåpentligvis når de begynner, vil de ha møtt læreren allerede på sin åpne dag, og kanskje arrangerer deres førskole besøk også. Det bør være en enkel kommunikasjonsvei mellom deg og læreren, og du bør føle at du kan kontakte dem med noen bekymringer. Derimot! Husk at de har en hel klasse full av barn med foreldre å ivareta også, så prøv å ikke være den forelderen som er på telefonen hver dag. Stol på dem og la dem gjøre jobben sin med mindre du har presserende saker som trenger oppmerksomhet.

Planlegg en distraksjon
Når du har droppet barnet ditt på skolen sin den første dagen, kan du føle deg litt trist/engstelig/som om du fortjener en godbit (!) Så husk å planlegge en distraksjon for når du går bort fra skoleportene. Å møte opp med mamma/venn for en kaffe eller svømme er en fin måte å ta tankene av det faktum at den lille ikke er ved din side og vil gi deg den distraksjonen du trenger for å komme deg gjennom den vanskelige første dagen. Det vil ikke vare lenge før 15:00 svinger rundt! Hvem vet, du kan til og med bli vant til friheten og skaffe deg en ny hobby eller ta opp en ny sport …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Contact Us

Navnelapper Pro AS
Org nr. 930921564 - Lier, Norge