Hva er en strykelapper

Et jern på strykelapper for merking av klær inneholder flere elementer, og for bedre å forstå hvordan slike etiketter fungerer, kan det være nyttig å se på lagene. Vær oppmerksom på at etiketter med jernbane bare er ment å brukes på klær og stoffartikler, ikke bruk disse etikettene på utstyr.

Silikonisert papir

De fleste tull-på-navnetiketter leveres med silikonisert papir. Denne artikkelen beskytter etiketten og blekket mot den høye direkte varmen til et jern, og sikrer at ingen del av etiketten holder seg til jernet. Hvis du ikke har silikonisert papir, kan det hende du kan bruke bakepapir eller pergamentpapir, men ikke alle papirer er bra for dette, så du må kanskje eksperimentere. Årsaken til at papiret har et silikonbelegg er at dette gjør det til ikke-pinne, så papiret vil ikke holde seg til etiketten eller jern, og etiketten/blekket vil ikke holde seg til papiret.

Blekk

Dette blekket brukes til å skrive ut navn, informasjon og dekorasjoner på etiketten. Det må følge etikettmaterialet, og skal være vannavstøtende og gni/ripe motstandsdyktig til å være holdbar. I tillegg må blekket være veldig motstandsdyktig mot varme, da vi skal bruke mye varme på overflaten av etiketten. Det er mulig å legge et lag med laminering på toppen av etiketten, for å beskytte blekket, men dette gjør etiketten mer stiv og mindre behagelig, og mange laminater blir skadet av den høye varmen fra et jernet. Et lamineringslag kan også løsne fra etiketten (kalt delaminering) over tid, når vann kommer under lamineringslaget.

Etikett

Etikettene er vanligvis laget av et plastmateriale. Billigere etiketter er laget av papir, men disse er ikke bra for å overleve vaskemaskiner/oppvaskmaskiner eller gå tapt utendørs. Papirbaserte etiketter kan også bli skadet av varmen fra et jern. Plastetiketter må bruke myknere for å myke etiketten (forestill deg forskjellen mellom et hardt plastleketøy og en fleksibel plastetikett), og det er viktig at etikettene ikke bruker ftalater som plastmykninger.

Lim-Klistremerker vil bruke et sterkt lim med hot-smelte for å holde etiketten fast på utstyret eller klærne. Limet kan være litt klissete eller ikke klissete i det hele tatt når det er kaldt. Dette limet er ganske sammensatt. Når den blir oppvarmet, bør den transformere seg fra et fast stoff til en mer flytende tilstand for bedre å feste seg til klærne, og når den kjøler ned, skaper det et sterkt binding mellom etiketten og klesfibrene. Du må vanligvis vente 24 timer på at limet skal avkjøles ordentlig og binde seg helt til tekstilet. Limet må holde på i en vaskesyklus og utendørs. Hvis en etikett har et underordnet lim, vil etiketten falle av etter noen få vasker.

Støttepapir

Etikettene sitter fast på et silikonisert backing -papir. Silisiumet gjør det enkelt å fjerne etikettene fra støttearket. Noen selskaper fjerner ikke søppeletiketematerialet mellom etikettene, noe som gjør det vanskeligere å ta av seg etikettene.

Strykejern
Når du stryker på barns navnelapper, vil du ha høy varme. På de fleste strykejern kan du velge tre prikker eller en lin/bomullsinnstilling, eller bare vri skiven til maksimum, før du bruker jernet.

Nametagene mine hvordan jeg bruker klistremerker

De fleste antar at alle strykejern er de samme, og det spiller ingen rolle hvilken du bruker. Dessverre varierer strykejern mye, og det er nyttig å vite forskjellene. Hovedforskjellen mellom strykejern er at noen (typisk eldre) strykejern kan settes til en veldig varm temperatur, mens billigere eller nyere strykejern har en tendens til å ha en lavere maksimumstemperatur. For det varme smeltelimet til et jern på etiketten som skal smelte ordentlig, krever det vanligvis en temperatur rundt 150-170 grader C i flere sekunder. For å få limet oppvarmet til denne temperaturen med et lavere varmejern, kan det hende du må bruke den (nedre) varmen lenger. Dette er hovedproblemet når de bruker stryke-etiketter, at folk ikke bruker jernet lenge nok.

Ikke bruk dampfunksjonen når du bruker jern på navnetikettene. Vannet fra dampen kunne komme inn i det varme smeltelimet og svekke limet. Enda viktigere, siden du sannsynligvis vil ha et vanntett silikonpapir mellom deg og etiketten, vil dampen sannsynligvis komme opp og kan skade hånden din. Noen strykejern varmer ikke til maksimalen når du slår av dampen, så det kan være at du må tømme ut vannet fra jernet ditt slik at du kan stille det til høyeste temperatur.

Noen nyere strykejern har en automatisert varmeinnstilling. Disse strykejernene skal visstnok være enklere å bruke, men vanligvis er varmeinnstillingen så lav at det kanskje ikke er mulig å få limet til å smelte.

Noen mennesker kan foreslå å bruke rette strykejern i stedet for et jern. Selv om dette kan fungere, har du det bedre å kontrollere prosessen med et skikkelig strykejern.

Spissen av et jern er god å komme til hjørner, men noen ganger ikke så varmt som hovedjern, så du må kanskje stryke lenger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Contact Us

Navnelapper Pro AS
Org nr. 930921564 - Lier, Norge